Студентите од четврта година при Технолошко-техничкиот факултет, УГД неодамна учествуваа со детска модна ревија на „Меѓународни денови на модата“ во Бугарија. Настанот беше организиран од факултетот за уметности при Југозападниот Универзитет ,,Неофит Рилски", Благоевград.

Повеќе...

Амбасадорката на Романија во Северна Македонија, Адела Моника Аксинте оствари средба со Ректорот на УГД и дел од професорскиот кадар. Во кабинетот на ректорот амбасадорката Аксинте се интересираше за условите и можностите кои ги нуди универзитетот, а беа презентирани и можностите за соработка меѓу двете институции.

Повеќе...

На 21.10.2022 во просториите на свечената сала на Правниот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип се одржа свечен прием на Италијанскиот Амбасадор Н.Е. Андреа Силвестри пред кој студентите од Технолошко-техничкиот факултет од насоката Дизајн на текстил и облека ги претставија своите модни проекти под форма на видео презентација.

Повеќе...

На 21 ноември 2021 г. во Музејот на природата и човекот во Ханти-Мансијск, Западен Сибир, беше отворена изложбата „Волшебната чипка на балканскиот филигран“, на која се претставени предмети од фондовите на Музејот за антропологија и етнографиja „Петар Велики” (Кунсткамера) на Руската академија на науките (Санкт Петербург), како и предмети од приватни колекции од Санкт Петербург.

Повеќе...

Технички секретар

Елвира Павлова
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип
Валентина Давчева
тел:+389 32 550 064
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Пробиштип - Елвира Павлова 
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.