Студентите на Технолошко-технички факултет, под менторство на доц. м-р Ванѓа Димитријева-Кузманоска, трета година по ред учествуваат на Хуманитарна модна ревија со детски модели во Спомен-куќата „Тодор Проески“ во Крушево, по повод празникот Св. Никола.

Повеќе...

Дваесет и тројца студенти на Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип на летната сцена на Националната установа Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ ги прикажаа своите модни креации во рамките на проектот „Во светот на бајките“, кој е финансиски поддржан од Министерството за култура.

Повеќе...

Повеќе до 20 студенти од Технолошко-техничкиот факултет направија спектакуларна годишна ревија на модели и изложба на фотографии под наслов „Мода меѓу редови“. НУ Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ беше преполна од млади луѓе, студенти и средношколци кои беа заинтересирани да ги видат моделите и фотографиите поврзани со мода создадени од студентите.

Повеќе...

Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ и НУ Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип организираа Летна школа за дизајн. Летната школа се одржа во просториите на Библиотеката и е трета по ред. Школата покажува дека соработката на ТТФ и Библиотеката е успешна.

Повеќе...

Технички секретар

Елвира Павлова
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип
Валентина Давчева
тел:+389 32 550 064
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Пробиштип - Елвира Павлова 
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.