Студентите од Технолошко-технички факултет со изработка на детска колекција се претставија на модна ревија во Благоевград, Бугарија, на Југозападниот универзитет „Неофит Рилски" на Факултетот за уметности, насоката Моден дизајн.

Студентите беа под менторство на проф. м-р Ванѓа Димитријева, по покана од Факултетот за уметности.

Соработката со Факултетот за уметности е остварена минатата година кога првпат тие гостуваа на завршна модна ревија на Технолошко-технички факултет.  Студентите од Технолошко-технички факултет ќе имаат уште многу можности да се претстават на Југозападниот универзитет „Неофит Рилски“ благодарение на соработката со асистент м-р Мариа Онтева и поканата на деканот на факултетот д-р Васил Марков, кој има интерес оваа соработка да ја продолжи со размена на студенти, размена на наставнички кадар и идни заеднички проекти. 

 

 

Технички секретар

Елвира Павлова
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип
Валентина Давчева
тел:+389 32 550 064
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Пробиштип - Елвира Павлова 
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.