Технолошко-техничкиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ и НУ Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип организираа Летна школа за дизајн. Летната школа се одржа во просториите на Библиотеката и е трета по ред. Школата покажува дека соработката на ТТФ и Библиотеката е успешна.

Ментор на летната школа беше м-р Сања Ристевски од Технолошко-техничкиот факултет, заедно со студентите Стефан Максимов и Ана Ѓорѓева, кои знаењето им го пренесоа на помладите. Учесниците ги изучуваа основите на дизајнот, учеа да цртаат, конструираат и моделираат.

Според м-р Ристевски, школата е корисна од повеќе аспекти – пред сѐ младите имаат можност да си ги откријат своите афинитети, по што може да станат студенти на Технолошко-техничкиот факултет, кој пак преку соработката со текстилната индустрија во Штип ќе овозможи сите тие полесно да најдат свој ангажман во иднина во областа кон која имаат афинитет. На ваков начин се продлабочува соработката и со Библиотеката, но и со текстилниот сектор.

 

Технички секретар

Елвира Павлова
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип
Валентина Давчева
тел:+389 32 550 064
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Пробиштип - Елвира Павлова 
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.