Трите факултети во рамките на Универзитетот „Гоце Делчев“ ќе реализираат заедничка годишна изложба во НУ „Безистен“ во Штип. Изложбата ќе биде отворена на 20.5.2021 во 12 часот, насловена како „Помеѓу личноста и просторот - (не)време".

Ликовната академија и Факултетот за архитектура и дизајн ќе се претстават со проекти, цртежи, скулптури и слики, а Технолошко-техничкиот факултет ќе се претстави со моден перформанс и изложба на модни фотографии. 

Поради ситуацијата со пандемијата со ковид-19, годишната изложба ќе се одржи преку интернет, а гледачите ќе можат да ја следат на YouTube каналот на УГД.

Целта на изложбата е да се види дека и во време на пандемија и вонредни услови студентите можат креативно да творат и да создаваат. Пандемијата може да послужи како инспирација, но и како креативен поттик. Во време во кое светот застана пред предизвикот со пандемијата, студентите заедно со нивните ментори успеаја тој предизвик да го претворат во инспирација и да создадат нови дела и креации.

Технички секретар

Елвира Павлова
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

 

Студентски прашања

Штип
Валентина Давчева
тел:+389 32 550 064
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Пробиштип - Елвира Павлова 
Тел: +389 32 550 900
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

 

Секретар

Марјан Ристов

Тел: +389 32 550 182

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.